تبلیغات
علمینفو - چرا غذاهای هواپیما خوب و خوشمزه نیستند؟ (بررسی علمی)
 
درباره وبلاگ


حضرت علی علیه السلام:
پاِنَّ العِلمَ حَیاةُ القُلوبِ وَ نورُ البصارِ مِنَ العَمى وَ قُوَّةُ البدانِ مِنَ الضَّعفِ؛

به راستى كه دانش، مایه حیات دل‏ها، روشن كننده دیدگان كور و نیروبخش بدن‏هاى ناتوان است.


درباره من: من محمد دست افشان خو 15 ساله از مشهد هستم. از اینکه تونستم نقش خودم رو در نشر هر چند اندک علم و دانش ایفا کنم بسیار خوشحالم.امیدوارم که مطالبی که من اینجا قرار میدم برای شما دوستان عزیز مفید باشه......

مدیر وبلاگ : محمد دست افشان خو
نظرسنجی
مایل به قرار گرفتن مطالب در چه زمینه ای هستید؟








آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
تصاویر زیباسازی نایت اسکین
علمینفو
علم و دانش ،متحول کننده ی تمدنهاست.
صفحه نخست             تماس با مدیر           پست الکترونیک               RSS                  ATOM

شاید کمتر کسی را بیابید که از طعم و مزه‌ی غذاهایی که در داخل هواپیما برای مسافران سرو می‌شود، راضی باشد و ما اغلب علت این مزه‌های ناخوشایند را عدم توجه کافی و بد سلیقگی سرآشپز می‌پنداریم،  اما باید گفت که شاید دلایل علمی نیز در این میان تاثیر گذار باشند.

در ادامه چند علت ساده را بررسی خواهیم کرد.


آب گوجه فرنگی

 

اگر برای آرام نمودن اعصاب خود در ارتفاع 30000 پایی از سطح زمین، نیاز به یک نوشیدنی و یا خوراکی دارید، ما به شما آب گوجه فرنگی را پیشنهاد می‌کنیم. طبق پژوهش‌های صورت گرفته در دانشگاه کورنل، طعم و رایحه خوش غذاهایی که شامل Umami هستند، در سفرهای هوایی به طور چشمگیری افزایش می‌یابند. باید اشاره کرد Umami یک اصلاح ژاپنی است که برای برخی محصولات غذایی که سرشار از آمینو اسید هستند به کار می‌رود. همچنین پژوهش دیگری که توسط بزرگترین شرکت هواپیمایی جهان با نام لوفت‌هانزا صورت گرفته، نشان می‌دهد که آب گوجه فرنگی به علت فشار بالای کابین پایین در ارتفاع 30000 پایی، طعم و رایحه‌ای بهتر نیز پیدا می‌کند. همچنین قارچ، میسو و پنیر نیز عملکردی مشابه با آب گوجه فرنگی را در هواپیما دارند.

 

مواد غذایی شیرین

 

احتمال می‌رود که سر و صدای یک سفر هوایی نیز می‌تواند بر طعم غذاهای موجود در هواپیما تاثیراتی بگذارد. صدای موجود در پروازها به طور متوسط در حدود 85 دسی‌بل است و همین عدد کافیست تا مزه‌ی شیرینی غذایی را کمتر جلوه داده و غذاها را بی‌مزه‌تر نشان دهد. این حقیقت که تمامی حواس ما از جمله حس شنوایی و چشایی همیشه به همدیگر اطلاع می‌دهند، دانشمندان را چندان شگفت‌زده نمی‌کند.

 

مواد غذایی شور

 

با توجه به گسترش طرح‌های تحقیقاتی شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزا، مواد غذایی شور همانند بادام زمینی و یا چوب شور که بیشتر شرکت‌های خدمات هواپیمایی در پروازهای خود آنها را بین مسافران توضیع می‌کنند، در فشار کابین پایین و صدای با دسی‌بل بالا، تا 30 درصد مزه و طعم خود را از دست می‌دهند. همچنین رطوبت کمتر از 12 درصد نیز پرزهای چشایی ما را ضعیف‌تر کرده  و همین امر موجب بی‌مزه به نظر آمدن مواد غذایی در هواپیما می‌شود.

 

ادویه‌جات

 

طبق پژوهش‌های صورت گرفته، طعم و رایحه ادویه‌جاتی همچون کاری، هل و لیمو خشک در اثر قرار گیری در محیطی با صدای بالا، افزایش می‌یابد. به عبارتی دیگر می‌توان گفت که ادویه‌جات بر خلاف مواد غذایی شور و شیرین عمل می‌کنند.

 

طعم اسیدی نوشیدنی‌ها

 

همناطور که پیش‌تر اشاره کردیم، مزه‌ی شیرینی مواد غذایی در پروازهای هوایی دستخوش تغییراتی می‌شود و به همین علت نوشیدنی‌هایی که در هواپیما استفاده می‌شوند، طعم اسیدی‌تری دارند.

 

مواد غذایی معطر

 

با ارتفاع گرفتن از سطح زمین، حس بویایی افراد به شدت کاهش می‌یابد. کارکرد حس بویایی و چشایی ما ارتباط به شدت مستقیمی با یکدیگر دارند. پس زمانی که این تغییر ارتفاع بر حس بویایی ما تاثیراتی می‌گذارد، بدون شک باید منتظر افت راندمان حس چشایی نیز باشیم. شاید مثالی ملموس‌تر برای این حالت این باشد که با بینی گرفته غذا می‌خورید.

 

غذاهای بسته‌بندی شده

 

غذاهایی که در ه9واپیما مورد استفاده قرار میگیرند را نمی‌توان به علت تعداد بالای آنها تنها چند ساعت پیش از پرواز آماده کرد و شاید تا یک الی دو روز قبل مواد غذایی آماده، بسته بندی و منجمد می‌شوند و در مرحله آخر و در روز  پرواز دوباره از حالت منجمد شده درآورده می‌شوند. پس اینکه این مواد غذایی تازه نیستند نیز می‌توان دلیلی بر بی مزگی آنها باشد.

 

چگونگی طبخ

 

همانگونه که این اطلاعات درباره تاثیر مواد غذایی مختلف در ارتفاعات را برای شما منتشر کردیم، مسئولین پرواز و خطوط هوایی و از همه مهم‌تر سرآشپز بر تمامی این مسائل واقف است و تمام سعی خود را می‌کند تا با به کارگیری از انواع مختلف ادویه‌جات، طعم و مزه‌ غذا را حفظ کند.

 

راهکار

 

هستون بلومنتال سرآشپز خطوط هوایی بریتیش تحقیقات خود را برای پیدا نمودن روش‌های خلاقانه برای بازیابی مزه غذاها در پروازهای هوایی آغاز کرده است. وی در جدیدترین طرح خود، میان مسافران پیش از شروع پرواز، اسپری‌های مخصوص بینی را توزیع کرد که اتفاقا نتایج قابل قبولی نیز در پی داشت.

 

کارد و چنگال

 

شاید یکی دیگر از دلایل بی‌مزگی غذاهای درون هواپیما استفاده از کارد و چنگال‌های پلاستیکی در کنار غذا است. به تازگی برخی شرکت‌های هواپیمایی اقدام به برچیدن این گونه کارد و چنگال‌ها و جایگزین کردن نوعی دیگر از آنها نموده‌اند.

 





نوع مطلب : عجیب و غریب، 
برچسب ها : غذا، هواپیما، غذای بد طعم، علمینفو،
لینک های مرتبط :


 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


 
 
برچسب ها
پیوندها
آخرین مطالب